Çarşamba, Aralık 07, 2011

İrlanda Kızılı - Bakır Kızılı veya Nam- ı Diğer Hürrem Kızılı

Şu aralar Muhteşem Süleymanlı günlerimizin yaşandığı dönemde sevgili Hürrem' in hayatımıza yeniden kazandırdığı ve hanımların güç bela yapmak için uğraştığı Hürrem kızılı adıyla İrlanda kızılı, bakır kızılı diye nitelendirebileceğimiz saç rengidir kendisi. Özden gelen sarılık ve üzerine yapılan röfle serüvenlerinin ardından ben de 2 sene önce saçlarımı bir dönem bu renk kullanmıştım. Tutturması çok zor bi renk maalesef. Tecrübelerle sabit olarak size hangi boyalarla bu rengin yakalanabileceği bilgisini vermek istedim. Etrafımdan duyuyorum çünkü olmuyo etmiyo diye.

Şöyle ki Schwarzkopf Palette - Tarçın Bakır ve yine 9.0 Küllü Sarı renklerimizi alıyoruz. Sarı boyanın hepsi, tarçın bakırdan da tüpün 4te birini kullanıyoruz. Yani çok değil. Bu karışımla boyuyoruz saçlarımızı. Sonuçlarını aşağıda görebilirsiniz. Ben çok severek kullanmıştım, arada bir yine dönüyorum sıkıldıkça. Ama söylenmesi gereken şu ki en az 20 günde bir boya istiyo saç, çünkü o tatlı kızıl rengini kaybediyo maalesef. Benden söylemesi... ( Soran kuaförlere boya markaları ile birlikte bu bilgiyi vermişliğim var;))))










2 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel bir blog olmuş öncelikle kutlarım. Saçım koyu kumral, saçım önerdiğiniz boya karışımıyla nasıl bir renk olur acaba? Sevgiler

Adsız dedi ki...

2 boyanında suyunu kullanıyormuyuz yoksa sadece 1ini mi?