Salı, Aralık 27, 2011

20' lik Dişim ve Ben Gerçeği


Evet 20 yaşımı geçeli halihazırda 7 sene olmasına rağmen, 20lik dişimin aklına kendini dışarıya atmak geldi. Çenem düşük olmasına rağmen:)) , yapı bakımından dar olması sebebiyle kendine hiçbir yer edinemeyen sevgili 20lik dişim son 15 gündür bana ağrılı ve azap dolu günler geçirtmeye çalışıyor. Tabi kendisine yer edinemedi ya,  olduğu yerde debelenip ters olarak bi yer edinmiş kendine. Bugün dişçinin ve sevgili hemşiresinin röntgeni görünce çığlığını duydum resmen. Sol alt yanağımda gömülü kalmış yan yatan bir canavarım var şu anda... Sevgili dişçi cerrahi bir operasyon var bakınız röntgene dedi ve gördüğüm akıllara zarar şeyi gösterdi. Tüm dişlerim Mersin' e giderken sevgili canavar 20liğim tersine gitmeyi seçmiş. Kendince dikkat çekmenin yollarını arıyor. Dişçi riskli görüp bu işe bulaşmak istemediğinden kendisi ile vedalaşamadım bugün. Benimle yaşamaya devam ediyor, dikkat çekmek için de azimle uğraşıyor,2. ağrıkesicimi yuttum yine.
.


Yeni yıla dikişli bir çeneyle girmek istemediğimden bu haftayı böyle geçirmek durumundayım. Önümüzdeki hafta iddiaya göre, sesimi 2 gün kesecek bir operasyonla karşı karşıya olacağım.

Ey sevgili 20lik dişim sana sesleniyorum, dikkatleri üzerine çektin, en 1. sensin, bu ego sana yetse ve gömülü olduğun mabedine geri dönsen ne olur...........................................


Çin Narı ve Faydaları

Dün akşam haberleri izlerken, Sezen Aksu' dan tavsiyeler olarak, Show Haber' in magazinsel kısmında bu çin narından bahsettiler. Biz de annemle bu da neymiş diye bi baktık. Özellikle şeker dengelemede kullanılıyormuş. Ailesinde şeker hastalığı olanlar gayet iyi bilirler ki, bu şeker denilen şey bi yerinde durmaz. Bi yükselir bi düşer ve bu hastalığa sahip olanlar o anda farkında olmasalar da vücutlarında bi şekilde tahribatlar yaşarlar.

Meğerse bu çin narı dedikleri şey bizim bildiğimiz, yazın heryerde gördüğümüz turuncu renkli kudret narıymış. Biz eskiden onu öksürüğe falan iyi geliyo diye bilirdik. Hiç bilmediğimiz yararları da varmış. Ben alternatif tıbba sonuna kadar inananlardanım. Tabi ki tedaviler tıbbi şartlarda devam etmeli ama bir de işin alternatifini yapsak ne kaybederiz? Sonuçta ilaçlar da uzaydan gönderilen bitkilerden yapılmıyo ya...

Bizim ailede herkes şekerli bebekler gibi olduğundan ben bizimkilere denetmeyi planlıyorum. Sonra nette tekrar araştırdım, aşağıda Kadınlar Kulübü linkinden bulduğum bilgileri görebilirsiniz.



KUDRET NARININ FAYDALARI
KUDRET NARI KULLANIMI VE FAYDALARI(Kudret Narı, Momordica charantina, Balsamgurken)
Araştırmalara göre; Kudret Narı, parçalı yapraklı, tırmanıcı, otsu bir yıllık bir bitkidir. Meyvesi olgunlaşınca, birbirinden ayrılır.
Sarı çiçekler açar, turuncu-sarı renkli meyveler verir. Anavatanı Hindistan’dır. Kudret Narı’nın gastrit ve ülser karşıtı etkisi, kudret narı meyvesinin bağışıklık sistemini güçlendiren özelliklerinden destek alıyor olabilir. Yüksek oranda E vitamini ve kaliteli protein içererek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Kudret Narı için Önerilen Hastalıklar :
KUDRET NARI KULLANIMI VE FAYDALARI
New York Üniversitesinde yapılan bir araştırmada kudret narında HIV virüsünün çoğalmasını engelleyen bir protein keşfedildiği bildirilmektedir.
Aynı zamanda kudret narının, antibiyotik etkisinin olduğu, lutein ve lycopene içeriği tümör büyümesini engelleyici özellikte olduğu da bildirilmektedir.
Mide ülserini tedavi eder. Egzama ve diğer cilt hastalıklarında faydalıdır. Yaraların çabuk iyileşmesinde ve çabuk kapanmasında etkilidir. Asya’da mide problemleri ve kan şekerinin kontrolü için yaygın olarak kullanılır.
Karaciğeri destekler, egzama ve sedefe faydalıdır. Bağırsak tembelliğini giderir, hücreleri yeniler, rahim yaralarını giderir,
Kudret Narının Kullanım Şekli ve Kullanım Dozu :
Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve ezilir, bir miktar balla karıştırılıp sabahları aç karnına yenilir. Bu şekilde en az 41 gün kullanılır. Taze meyve bulunmayan mevsimde ise halis zeytinyağı içinde bekletilen kudret narı aynı şekilde kullanılabilir.
Kudret Narı
Yanık ve cilt yaraları için lapa haline getirilerek cilde uygulanır.
Çekirdeklerinin kullanımında ise yıkanarak temizlenen çekirdekler ikiye ayrılır ve saf zeytinyağı içinde bekletilirek elde edilen karışım kullanılabilir. Meyvesinin kabukları kurutularak toz haline getirilerek de kullanılabilir.
Bilinen hiç bir yan etkisi yoktur.
Kudret narı bilinçsiz kullanıldığında karaciğere zarar verebiliyor.
Kudret narı kanser, şeker hastalığı ve kan yağlarının yüksekliğinin tedavisinde kullanılabilen bir bitkisel destek! Dikkatli kullanılmadığında karaciğere zarar verebiliyor.
Ayrıca kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarının, özellikle insülin kullanan hastaların dikkatli kullanmasında fayda var.
Düşük ve kanama ihtimalini artırdığı için bu desteği hamilelerin kullanması uygun değil.
Kudret Narı Faydaları Nelerdir ve Kudret Narı Nasıl Hazırlanır ?
Anavatanı Hindistan olan kudret narı bitkisi özellikle gastrit ve ülser gibi mide sorunlarına karşı etkilidir. Kudret narının yaprakları ve meyvesi vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir.
Kudret Narı Faydaları
• Kudret narı (mormordica) ile sindirim sistemi hastalıklarına doğal destek sağlanabilir. Kudret narı mide bağırsak rahatsızlıklarında ilk akla gelen besinlerdendir. Ülser, gastrit, kolit, kabızlık gibi sorunlara karşı kullanılmaktadır. Kudret narının içeriğindeki charantine adlı etken madde gastrit, mide ülseri, reflü sorunlarında etkili oluyor.
• Kudret narı Helicobacter Pylori bakterisinin sayısını azaltarak aktivitesini baskılıyor ve üremesini engelliyor. Antienflamatuar özelliğiyle mide ve bağırsak enfeksiyonlarına karşı etkili oluyor. Kudret narı, mide ve bağırsaktaki yaraların yaraların hızla kapanmasını sağlıyor.
• Egzama ve sedefe iyi gelmesi kudret narı yararları arasındadır. Bu durumlarda merhem olarak kullanılır.
• Kudret narı şeker rahatsızlığına karşı da faydalıdır. Geleneksel Çin Tıbbında kudret narından yapılan ekstrenin şeker hastalığına olumlu etkiler yaptığı yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir.
Kudret narının içinde bulunan dört maddenin şekeri düzenlediği bu araştırmalarda ortaya çıkmıştır.
• Enerji metabolizmasını düzenleyen ve şekerin hücre içine girmesini sağlayan enzim olan AMKP yi kudret narından elde edilen maddenin aktivite ettiği belirtilmiştir. Kudret narı bu enzimin aktivitesini artırarak şekerin hücre içine girmesini sağlamaktadır. Bu çalışmanın sonuçları The International Journal Chemistry & Biology 2008 Mart sayısında yayınlanmıştır. Kudret narının diğer sentetik şeker ilaçlarının neden olduğu yan etkileri içermemesi de önemlidir.
• Kudret narı, baş-boyun, cilt, lenfoma, lösemi, malign melanom, idrar yolları, meme ve prostat kanserlerine karşı etkilidir.
• Canser Research dergisinde yayınlanan bir makaleye göre kudret narı kanser hücrelerinin yayılmasını, gelişip bölünmesini engelliyor.
• Saint Louis Üniversitesi’nden Patoloji Profesörü Ratna B. Ray, kudret narının meme kanseri olan kişilerde hastalığın nüksetmesini önlemek için besinlerde bir katkı maddesi olarak kullanılabileceğini belirtmiştir. Cancer Research dergisinde yayınlanan araştırmada, kudret narı ekstresinin, meme kanseri hücrelerinin gelişimini durdurduğu belirtilmiştir.
Kudret Narı Nasıl Hazırlanır?
Meyveler olgunlaştığında doğranarak cam kavanoza doldurulur. 2-3 gün sonra acı su süzülür. 100 gr kadar iyice olgunlaşmış taze kudret narı (içindeki kırmızı zarla kaplı tohumlar alındıktan sonra) küçük küçük doğranır ve üzerine 1000 gr zeytinyağı ya da bal eklenir. 3-6 hafta boyunca güneşte bekletilir. Bu sürenin sonunda karışım günde iki kez sabah akşam yemeklerden yarım saat önce bir tatlı kaşığı alınır. (Kudret narı bitkisinin kullanılan kısmı meyveleridir. Çekirdekleri zehirli olabileceğinden çekirdeklerinden temizlenerek kullanılması gerekir)
Kudret Narı Nasıl Kullanılır ?
• Kudret narı meyvesi genel olarak balla veya zeytinyağı ile karıştırılarak hazırlanır.
• Kullanıma hazır şekliyle satılan ballı kudret narı macunu ürünlerini doğal ürün satan yerlerden temin edebilirsiniz.
• Kudret narı meyvesi ve zeytinyağıyla hazırlanmış ürünler de yine doğal ürün marketlerinden alınabilir.
• Sabah ve akşam yemek öncesi bir tatlı kaşığı alınır.