Pazar, Kasım 27, 2011

Annem' den Patates Graten

İsminin Patates graten olduğunu düşündüğümüz annem Nermoş' tan bir patates graten keyfi. Çok lezzetli olduğunu düşünüyorum ve her türlü et, balık yemeğinin yanında iyi bir ara sıcak, oldukça da kolay...Hemen bi göz atalım!

Öncelikle isteğinize göre 6 - 7 patatesi yarım ay şeklinde doğruyoruz. Ve yağladığımız fırın tepsimizin içine diziyoruz, arkasından başka bir tarafta 1 su bardağını dolduracak şekilde yumurta ( 4 veya 5 adet oluyor , sarısını beyazını ayırmaca yok, hepsi bir arada ) ve 1 su bardağı sütü çırpıyoruz. İçine tuzumuzu, karabiberimizi ve istersek diğer baharatlarımızı atarak çırpıyoruz. Fırın tepsimizdeki patateslerin üzerine döküp, iyice karıştıyoruz. İçine 1 su bardağı kaşar peynirini de rende şekilde atıyoruz. 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini de ayırıyoruz.

Patateslerimizi fırınımıza atıyoruz, patateslerimizin pişmesine yakın; üzerine ayırdığımız kaşar rendesini de atıp üzerinin kızarmasını bekliyoruz.

Veeeee afiyet bal şeker olarak yiyoruz:))))))) Afiyetler olsun!!!!!

İçindekiler:

** 6 - 7 patates
** 1 su bardağı süt
** 4 - 5 yumurta
** 2 su bardağı kaşar rendesi
** Tuz, Karabiber, baharat

Hiç yorum yok: